Het opzuigen van Steenwol in de procesindustrie

Een producent van steenwol isolatiemateriaal had problemen om wol tussen het wormwiel uit te zuigen. De huidige opzet was een elektrische stofzuiger op de begane grond te plaatsen welke gekoppeld was aan een 10 meter lange stijfleiding naar het op het dak aanwezige wormwiel. De elektrische stofzuiger had te weinig power om het wol op te zuigen, de stofzuiger is op het dak geplaatst, wat erg gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen.

Perslucht-aangedreven alleszuiger

Voor de Madeko Perslucht-aangedreven alleszuiger was het opzuigen van het wol tussen het wormwiel geen enkel probleem en ook kon de gehele installatie op de begane grond geplaatst zonder ook maar enig verlies van de zuigkracht.

Specificaties

Door deze voordelen is de producent dus voor de Madeko MDS200LD(S) voorzien van aluminium venturi’s met een vrij aanzuigvolume van minimaal 340 m3/uur en een statische onderdruk van 500 mbar. Deze alleszuiger hangt in een constructie op een verrijdbaar onderstel met Ø125 mm wielen, heeft een alleszuigerkap(deksel) met een 200 liter opslagvat welke voorzien is van een verstevigingsrand met een hefboom.

Verrijdbare constructie

Doordat deze constructie een verrijdbaar onderstel heeft, kan het opslagvat eenvoudig gekanteld worden waardoor de inhoud uit het vat verwijderd kan worden, nadat de deksel er vanaf is gehaald. Tevens is de aanzuigbuis op het deksel, waarop de zuigslang is aangesloten, uitgevoerd met een ronde nek om eventuele verstoppingen te voorkomen.

Wij lossen graag uw probleem op

Wij maken alleszuigers op klantspecificatie en kijken samen met u wat er nodig is om het probleem op te lossen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

De Madeko perslucht aangedreven alleszuiger voor al uw reinigingsproblemen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw (reinigings)-probleem dan bent u bij Ravebo aan het juiste adres. Wij geven advies op maat en met onze jarenlange ervaring en technische kennis helpen wij u graag bij het vinden van een betrouwbare en onderhoudsvrije alleszuiger.

Ravebo is dé producent voor complete reiniging.

Neem vrijblijvend contact met ons op