Opzuigen van vloeistoffen in de olie-industrie

Voor een olieraffinaderij hebben wij een opdracht gekregen om een alleszuiger te produceren. De alleszuiger moest in zowel EX- als niet-explosiegevaarlijke omgevingen zijn werk kunnen doen. Hij moet snel en effectief vloeistoffen kunnen opzuigen.

Op maat gemaakt

Deze aardolieraffinaderij huurde heel vaak een zuigwagen in voor het opzuigen van kleine vloeistofspils. Omdat dit een zeer hoge kostenpost is ging men op zoek naar een oplossing. Ravebo heeft hiervoor een alleszuiger ontwikkeld geheel op klantspecificatie waardoor de zuigwagen niet meer nodig is bij kleine spils en hierdoor heel veel kosten kunnen worden bespaard.

Specificaties

Ravebo heeft een explosieveilig, antistatisch en geheel AISI304 uitgevoerde alleszuiger type MDS060LDRA voorzien van PTFE afdichting geproduceerd. Deze alleszuiger bestaat uit een alleszuigerkap (deksel) en een 60 liter opslagvat. De kap wordt voorzien van een aktiefkoolfilter en overfilter, ter bescherming van het aktiefkoolfilter. Het aktiefkoolfilter zorgt ervoor dat de dampen worden gefilterd en de omgevingslucht vrij blijft van schadelijke dampen. Dit geheel is geplaatst op een verlengd verrijdbaar onderstel voorzien van Ø 125 mm wielen waarop een veerbelaste luchthaspel type MH51019 is gemonteerd met 10 meter 19 mm slang.

Daarnaast zal op het verlengde onderstel ook een 90 liter voorafscheidervat met blinddeksel worden geplaatst. Het voorafscheidervat is voorzien van een schuin ingelaste bodem waardoor vrijwel al het opgezogen medium via de 1½” drain met bochtstuk kan worden afgevoerd.

De aansluitingen

Het blinddeksel wordt voorzien van een vlotterbalconstructie met 2 vlotterballen en een PTFE afdichting. Op het blinddeksel zitten 2 stuks slangaansluitingen, op één van deze aansluitingen kan de zuigslang worden aangesloten en op de andere aansluiting zal een slang van ca. 1 meter worden gemonteerd welke dient als verbinding tussen de voorafscheider en de alleszuiger zelf. Hierdoor zal het op te zuigen medium worden opgevangen in de voorafscheider.

De Madeko perslucht aangedreven alleszuiger voor al uw reinigingsproblemen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw (reinigings)-probleem dan bent u bij Ravebo aan het juiste adres. Wij geven advies op maat en met onze jarenlange ervaring en technische kennis helpen wij u graag bij het vinden van een betrouwbare en onderhoudsvrije alleszuiger.

Ravebo is dé producent voor complete reiniging.

Neem vrijblijvend contact met ons op