Het leegzuigen van poedercoatbakken in de poedercoat industrie

Stationaire alleszuigerEen vakkundig coatingsbedrijf was op zoek naar oplossing om snel afgewerkte poedercoat bakken leeg te zuigen waarmee men veel tijd zou besparen. Ravebo heeft hiervoor de oplossing geboden door een geheel staal gecoate en antistatisch (explosieveilig) uitgevoerde Madeko perslucht-aangedreven alleszuiger te produceren.

Valve alleszuiger

Specificaties van de alleszuiger

De alleszuiger hangt in een stellage en onder deze stellage zijn grondplaten aangebracht waarmee het geheel aan de grond geborgd kan worden. Het 200 liter vat van de alleszuiger is voorzien van een conus, hierdoor wordt de inhoud ca. 250 liter. Deze conus is voorzien van een pneumatische schuifklep welke door middel van één druk op de knop geopend en gesloten kan worden waardoor het vat geleegd wordt in de bigbag welke onder de alleszuiger geplaatst dient te worden. Dit type alleszuiger MDS200LDA beschikt tevens over een maximaal aanzuigvolume van 340 mᵌ/uur (6 bar) en een statische onderdruk van 500 mbar.

Bigbag

Op de stellage zijn haken gemonteerd waaraan de lussen van de bigbag bevestigd kunnen worden. Tevens is de installatie voorzien van 4 stuks U-profielen waar de lussen van de bigbags over gehangen kunnen worden. Dit maakt het mogelijk om met de vorken van de heftruck de bigbag op te tillen en onder de stellage weg te kunnen halen. Aan de bovenzijde van de stellage zijn 2 stuks kokerprofielen aanwezig waardoor het mogelijk is de gehele installatie door middel van een vorkheftruck op te tillen. Onder de schuifklep is een leidingdeel gemonteerd van Ø 200 mm waar een zakkenklem op gemonteerd is waarop de hals van de bigbag vastgezet kan worden. Het voordeel van deze geproduceerde Madeko perslucht-aangedreven alleszuiger is dat er door de pneumatische klep met big bag totaal géén stofvorming meer plaatsvindt.

De Madeko perslucht aangedreven alleszuiger voor al uw reinigingsproblemen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw (reinigings)-probleem dan bent u bij Ravebo aan het juiste adres. Wij geven advies op maat en met onze jarenlange ervaring en technische kennis helpen wij u graag bij het vinden van een betrouwbare en onderhoudsvrije alleszuiger.

Ravebo is dé producent voor complete reiniging.

Neem vrijblijvend contact met ons op