Alleszuiger voor een ATEX omgeving

Een granulaat producent in de chemische industrie was op zoek naar een oplossing voor het opzuigen van fijne poeders in een ATEX omgeving. Bij dit bedrijf gelden strenge richtlijnen waaraan de alleszuiger moet voldoen, namelijk ATEX Zone 21 en ATEX Zone 22.

ATEX-omgevingen

In ATEX Zone 21 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf groot. En bij ATEX Zone 22 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk gering en slechts gedurende korte tijd. Bedrijven zijn verplicht om voor medewerkers een veilige en gezonde werkomgeving te creëren in explosiegevaarlijke gebieden. Omdat in een ATEX-omgeving een elektrische stofzuiger niet volstaat (in verband met explosiegevaar) heeft Ravebo hiervoor de juiste oplossing.

De oplossing: de Madeko perslucht-aangedreven alleszuiger

De explosieveilige persluchtaangedreven alleszuiger, type MDS200LDRA is de ultieme uitkomst voor deze klant. Deze alleszuiger voorzien van 200 liter vat, is uiterst geschikt voor ATEX Zone 21 en Atex Zone 22. De alleszuiger is geplaatst op een verrijdbare kar waarop een RVS luchthaspel voorzien van 20 meter ½” luchtslang is gemonteerd. Het 200 liter vat wordt voorzien van een hef/kantelmechanisme welke het mogelijk maakt het vat met behulp van een heftruck te liften en hangend in de lepels gekanteld kan worden. Hierdoor kan de inhoud van het vat eenvoudig verwijderd worden en wordt er veel tijd bespaard door deze snelle en veilige oplossing.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u ook een probleem met uw huidige (elektrische stofzuiger) of wilt u weten of wij u kunnen helpen met uw schoonmaakwerkzaamheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.

De Madeko perslucht aangedreven alleszuiger voor al uw reinigingsproblemen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw (reinigings)-probleem dan bent u bij Ravebo aan het juiste adres. Wij geven advies op maat en met onze jarenlange ervaring en technische kennis helpen wij u graag bij het vinden van een betrouwbare en onderhoudsvrije alleszuiger.

Ravebo is dé producent voor complete reiniging.

Neem vrijblijvend contact met ons op