Stofprobleem in de poedercoatindstrie

Onder werknemers in de poedercoatindustrie ontstaat er vaak de vraag: is poedercoat schadelijk voor mijn gezondheid? Poedercoatstof kan overal gaan zitten waardoor contaminatie met een nieuw product het gevolg kan zijn, hetgeen afkeur geeft. Zo is het in de poedercoatindustrie uit den boze om schoon te blazen in verband met de stofvorming die dan ontstaat in de werkomgeving. Wanneer dit niet wordt nageleefd kunnen er gezondheidsklachten ontstaan waaronder kortademigheid. Dit zou kunnen duiden op stoflongen, wat een verzamelterm is voor longaandoeningen die worden veroorzaakt door het inademen van (anorganische) fijne stofdeeltjes.

Elektrisch vs. Madeko alleszuiger

Het schoonhouden van de werkomgeving is een hele klus en er worden vaak elektrische stofzuigers gebruikt. Elektrische stofzuigers vertonen vaak beperkingen als het gaat om zuigkracht, slijtage aan (bewegende) onderdelen, overbelasting van de elektromotor. De Madeko Alleszuigers kennen deze problemen niet en hebben als bijkomend voordeel ze ten opzichte van elektrische stofzuigers veel compacter en krachtiger (statische onderdruk 500 mbar) zijn en een lager gewicht hebben. In de poedercoatindustrie worden voornamelijk fijne stoffen opgezogen wat resulteerd in een aanslag op de motor(-en) met hoge reparatiekosten tot gevolg. Het reinigen van de poedercoatcabine, het leegzuigen van de bakken met afgewerkte poedercoat en de vloer om de cabine heen moeten goed gereinigd worden. 

Op maat gemaakt

Heeft u speciale wensen met betrekking tot de alleszuiger, dat is voor Ravebo geen enkel probleem. Onze alleszuigers worden op maat gemaakt en wij bouwen dit 100% Nederlands fabricaat in onze eigen fabriek in Brielle. 

De Madeko perslucht aangedreven alleszuiger voor al uw reinigingsproblemen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw (reinigings)-probleem dan bent u bij Ravebo aan het juiste adres. Wij geven advies op maat en met onze jarenlange ervaring en technische kennis helpen wij u graag bij het vinden van een betrouwbare en onderhoudsvrije alleszuiger.

Ravebo is dé producent voor complete reiniging.

Neem vrijblijvend contact met ons op