Geavanceerde Alleszuigoplossingen voor ICL-IP Terneuzen

ICL-IP en Broomproductie

ICL-IP, gevestigd in Terneuzen in Zeeuws-Vlaanderen, is een vooraanstaand producent van een breed scala aan producten waarvan broom het hoofdbestanddeel is. Deze broom wordt gewonnen in de Dode Zee. Verder levert ICL-IP broom, afkomstig van het moederbedrijf in Israël, herverpakt aan diverse klanten in Europa. Broom wordt in diverse branches of toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld in brandvertragende middelen, medicijnen, in vitamines, verf, de foto-industrie, de parfumindustrie, bij oliewinning en waterbehandeling, landbouw en elektrolyt voor batterijen ten behoeve van wind- en zonne-energieopslag.

Probleem met Industriële Alleszuigers

Voor het opzuigen van zeer fijn poeder, dat vrijkomt bij eventuele lekkages tijdens het samenpersen van poeder naar korrels, gebruikte men voorheen een elektrische industrie alleszuiger die niet geschikt bleek te zijn voor deze toepassing.

Oplossing door Ravebo

Het fijne poeder kwam in de motor met bewegende delen terecht waardoor deze overbelast raakte. Oververhitting van de motor zorgde er uiteindelijk voor dat deze is doorgebrand. De perslucht aangedreven alleszuigers van Ravebo kennen het probleem van overbelasting en oververhitting niet, simpelweg omdat ze geen bewegende delen hebben. Sterker nog, de venturi’s welke de onderdruk in het opvangvat creëren worden niet eens warm bij langdurige vollast of verstoppingen van de aanzuigslang.

Speciaal Ontworpen Alleszuiginstallatie

Ravebo heeft speciaal voor ICL-IP een alleszuiginstallatie met een big bag vulconstructie geproduceerd. Deze installatie kan worden aangesloten op de aanwezige zuigleiding die naar meerdere verdiepingen (3 hoog) leidt zodat vanaf elke verdieping stof opgezogen kan worden.De installatie bestaat uit een alleszuigerkap waarin de venturi’s, Hepa-filter en geluiddemper zijn ondergebracht. De alleszuigerkap welke geplaatst is op een 200 liter opvangvat met een conus waaronder pneumatische schuifklep is gemonteerd. Het geheel hangt in een stalen constructie waaraan haken en lussen bevestigd zijn voor het ophangen van de big bag. Zodra het vat vol is, kan de schuifklep met een persluchtventiel geopend worden waarna de inhoud direct in de big bag van de klant gestort wordt. Met behulp van een heftruck kan de volle big bag eenvoudig verwijderd worden. De installatie is tevens volledig explosieveilig.

De Madeko perslucht aangedreven alleszuiger voor al uw reinigingsproblemen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw (reinigings)-probleem dan bent u bij Ravebo aan het juiste adres. Wij geven advies op maat en met onze jarenlange ervaring en technische kennis helpen wij u graag bij het vinden van een betrouwbare en onderhoudsvrije alleszuiger.

Ravebo is dé producent voor complete reiniging.

Neem vrijblijvend contact met ons op