Optimalisatie van Persluchtgebruik met Madeko Airjets

Homogene Straalvorm

Airjet staalvorm nozzelHomogene straalvorm
Bij de straalbreedtemeting worden de airjets in een hiervoor speciaal geconstrueerde opstelling gemonteerd. Met een anemometer wordt de luchtsnelheid op vooraf bepaalde afstanden bij verschillende drukken loodrecht op de luchtstraal gemeten. De hierbij gemeten luchtsnelheden bepalen de straalvorm van de airjet. Door de compacte vorm van de airjet ontstaan rondom de uittrede hoge snelheden doordat omgevingslucht wordt meegevoerd (entrainment). Dit verschijnsel zorgt ervoor dat de Madeko Airjets een zeer homogene straalvorm hebben.

Meer Blaaskracht

Blaaskracht is vaak de bepalende factor in veel toepassingen waar met perslucht geblazen wordt. Onze metingen tonen aan dat de Madeko Airjets zelfs bij grote afstanden nog een hoge blaaskracht vertonen. Dit voordeel maakt het mogelijk met minder blaaspunten toch het maximale resultaat te behalen terwijl het persluchtverbruik lager is.

Lager Geluidsniveau

Airjet geluidniveau grafiekLager geluidniveau
Bestaande persluchtnozzles blazen de perslucht eenvoudigweg door een gat. De daarbij optredende turbulentie veroorzaakt een onaangenaam hard fluitend geluid. Dit geluid kan zelfs bij een relatief gering geluidsniveau overlast veroorzaken voor medewerkers en zelfs concentratieproblemen veroorzaken. Voorschriften, zoals de geluidsniveaus op de werkplek weergegeven in DIN EN ISO 9612, dienen ter bescherming van de medewerkers. De Madeko Airjets dragen bij aan een geluidarmere omgeving en werkplek.

Geringer Persluchtverbruik

De opwekking van perslucht vraagt veel energie. Omdat de energiekosten bij de productieprocessen een groot aandeel van de totale kosten bepalen, kan met behulp van de juiste nozzles veel bespaard worden. De Madeko Airjets zijn zo geconstrueerd dat ze minder perslucht verbruiken bij dezelfde werking dan standaard persluchtnozzles. De besparingen kunnen oplopen tot 30%.

De Madeko perslucht aangedreven alleszuiger voor al uw reinigingsproblemen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw (reinigings)-probleem dan bent u bij Ravebo aan het juiste adres. Wij geven advies op maat en met onze jarenlange ervaring en technische kennis helpen wij u graag bij het vinden van een betrouwbare en onderhoudsvrije alleszuiger.

Ravebo is dé producent voor complete reiniging.

Neem vrijblijvend contact met ons op