Fluisterend Handje: Efficiënte en Geluidsarme Persluchttechnologieën

Belang van Perslucht in Industrieën

PersluchtmondIn veel industrieën is perslucht een energiedrager van vitaal belang voor het droogblazen, koelen en transporteren, wegblazen, reinigen, losblazen en mengen waarbij processen op een economische wijze worden gerealiseerd. De veelheid aan applicaties heeft nog steeds niet de limiet bereikt. In al deze toepassingen zijn er twee aspecten die in overweging dienen te worden genomen.

Uitdagingen en Oplossingen in Persluchtgebruik

Perslucht genereren is erg duur en het hoogfrequente geluid; dit komt voornamelijk voor bij hoge drukken en bij het gebruik van eengats nozzles en zal het gehoor beschadigen. Het is daarom belangrijk om perslucht op economische wijze toe te passen en moderne technieken te gebruiken om een laag geluidsniveau te creëren. De ontwikkeling van de meerkanaals nozzles met speciaal gevormde uitblaasopeningen voorkomen geluidbevorderende turbulenties bij de luchtuitstroom waardoor het geluidsniveau aanmerkelijk is gereduceerd. Tegelijkertijd is er een vooruitgang geboekt met betrekking tot de efficiëntie van de nozzle.

Efficiëntie en Geluidsreductie met Meerkanaals Nozzles

Het is dus mogelijk om het geluidsniveau te reduceren en daarnaast ook het persluchtverbruik maar toch een constante, hoge blaaskracht te realiseren. Dit positieve effect is voornamelijk bereikt door de centrale luchtstroom te verdelen in kleinere luchtstroompjes. Het positieve effect is hier grotendeels bereikt door de perslucht evenredig te verdelen over de verschillende uitstroomopeningen. De uitstroom van de perslucht over alle openingen leidt tot een gelijkmatig beeld dat daarbij uitermate krachtig blijft.

Voordelen van de Nieuwe Technologie

  • Comfortabelere werkomgeving door reductie van het geluidsniveau tot 12 dB(A);
  • Een lager persluchtverbruik doordat er meer blaaskracht voorhanden is bij een lagere persluchtdruk;
  • Een krachtiger en meer gerichte luchtstroom op grotere afstand waarbij de efficiëntie aanmerkelijk is verbeterd.

De Madeko perslucht aangedreven alleszuiger voor al uw reinigingsproblemen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw (reinigings)-probleem dan bent u bij Ravebo aan het juiste adres. Wij geven advies op maat en met onze jarenlange ervaring en technische kennis helpen wij u graag bij het vinden van een betrouwbare en onderhoudsvrije alleszuiger.

Ravebo is dé producent voor complete reiniging.

Neem vrijblijvend contact met ons op